Carnavalskleding

Carnavalskostuums online kopen

Waarom Carnaval echt de moeite waard is

Bier kostuum voor heerCarnaval, een feest wat echt op je bucket list moet staan. Een spektakel waar je oude bekenden weer tegenkomt, waar je met wildvreemden de grootste lol hebt en waar je niet raar wordt aangekeken als je in het meest vreemde carnavalskostuum rondloopt. Je komt in café’s waar je anders nooit heen zou gaan, je bent in een omgeving waar je je echt vrij voelt en waar gezelligheid geen tijd kent. Neem deel aan de prachtige optochten, loop samen de polonaise en zing mee met legendarische en oh zo foute  carnavalshits. Helemaal zelf weten hoe je verkleed gaat en bovendien veel plezier maken, dat is waar het bij carnaval om gaat!

Weet jij al hoe je dit jaar verkleed gaat?

Wil je dit jaar anders dan anders verkleed gaan? Laat je inspireren door onze uitgebreide collectie carnavalskleding voor mannen, vrouwen en kinderen. Wat dacht ervan om je te verkleden als een bijtje, als engel of als cowboy of cowgirl. Ga als stripfiguur of als politie! De originele en goedkope carnavalskleding van het Feestbeest is elk jaar weer een bron van inspiratie voor vele carnavalsvierders. Je bestelt de carnavalskleren natuurlijk online bij dé expert op het gebied van feestkleding en carnavalskleding! Zoek je nog bijpassende accessoires voor bij je carnavalskostuum? Ook daar ben je bij het Feestbeest op het juiste adres. Vind bijpassende accessoires voor bij je dierenkostuum, een sheriff badge voor bij je cowboy of cowgirl carnavalsoutfit, allerlei maskers en pruiken,  nep tattoos en baarden en snorren. Maak je carnavalsoutfit helemaal compleet met de juiste maskers, schmink of make-up voor bij je carnavalspak.

Waar ga je carnaval vieren

Hoe klein Nederland ook is, tijdens carnaval zijn er duidelijke verschillen in de wijze hoe het gevierd wordt en hoe je verkleed gaat. De meest bijzondere vorm van carnaval vind je in Maastricht. Het feest wordt hier voornamelijk buiten gevierd en wordt ‘Vasteloavend’ genoemd. In Maastricht ga je helemaal verkleed, alleen een boerenkiel is echt not done. Door het straatcarnaval moet je wel zorgen voor warme onderkleding.

In Brabant, Gelderland en Zeeland wordt carnaval gevierd in café’s en zalen. Een stukje warmer dan in Maastricht. De carnavalskleren of carnavalspakken zijn daardoor ook wat minder dik en hierdoor is de boerenkiel hier populair. Tegenwoordig gaat men ook hier uitbundig en origineel verkleed. De carnavalssteden hebben tijdens deze feestdagen ook andere namen, zoals Oeteldonk (Den Bosch), Kielegat (Breda) of Lampegat (Eindhoven).

Wist je dat?

... verkleed gaan als Mexicaan, schot of hippie de drie populairste carnavalskostuums zijn voor de mannen?

... voor vrouwen verkleed gaan als indiaan op nummer een staat, stewardess op nummer twee en baby op nummer drie?

... men gemiddeld €56,27 besteedt aan een compleet carnavalsoutfit?

... 73% van de carnavalisten zes weken van tevoren carnavalskleding koopt en 15% wacht tot de laatste week?

... de gemiddelde carnavalist 2,6 dagen carnaval viert met gemiddeld 25,8 biertjes?

... carnaval van oorsprong een katholiek feest is dat plaatsvond voordat er gevast werd?

... carnaval officieel op een zondag begint, altijd 7 weken voor Pasen?

... katholieken vroeger niet op straat mochten feesten, en daarom verkleed gingen om niet herkend te worden?

... carnaval ook in andere landen wordt gevierd, zoals in Brazilië, Curaçao, New Orleans en Engeland?

 

Top 10 Carnavalshits aller tijden

Kun jij de top 10 carnavalshits aller tijden allemaal meezingen? Zorg in ieder geval dat je luid zingend deze carnavalskrakers mee kunt zingen, of iets wat daarop lijkt.

1. Er staat een paard in de gang - André van Duin

2. Slavenkoor - Assekruus

3. Ik heb unne spijker in munne kop - De Stipkes

4. Per Spoor - Guus Meeuwis

5. ‘s Nachts na tweeën - De Havenzangers

6. Juffrouw Toos - One Two Trio

7. Bij ons staat op de keukendeur - De Twee Pinten

8. Mijn naam is Haas - Lowland Trio

9. Mijn Sanseveria - Decibel

10. Mien waar is m’n feestneus - Toon Hermans

Altijd snel thuisbezorgd

Feestbeest is dé online carnavalswinkel. Het grote voordeel aan carnavalskleding en feestartikelen online bestellen bij het Feestbeest is onze snelle bezorging. Is jouw carnavalskleding en feestartikel op voorraad en bestel je voor 17:00 uur? Dan leveren wij je bestelling de volgende dag al bij je af! Dat doen wij altijd tegen bijzonder lage verzendkosten. Bestel je met een bestelwaarde boven de €39,-? Dan is de verzending van jouw carnavalskleding en/of jouw feestartikel zelfs helemaal gratis!

Bestel nu jouw carnavalskleding!