Piratenfeest

Organiseer zelf een piratenfeest

Heeft u binnenkort iets te vieren, maar weet u niet precies hoe? Organiseer een themafeest! Uw gasten zullen uw originele piratenfeest nooit meer vergeten. Een goede voorbereiding is belangrijk als u een themafeest gaat organiseren, waar we u graag mee helpen:

De uitnodiging: een aantrekkelijke uitnodiging is erg belangrijk. Mensen moeten zin krijgen in uw feest. Als u een piratenfeest organiseert, zorg dan voor uitnodigingen met een echte piratenlook. Maak bijvoorbeeld een uitnodiging in de vorm van een schatkaart. Dit doet u door de randjes van uw uitnodiging eerst af te scheuren en deze vervolgens met vuur te bewerken. Een andere manier is om uw uitnodiging in een kom met thee of koffie te leggen en hem vervolgens op te laten drogen of droog te föhnen. Vermeld de plaats, datum en tijd van uw piratenfeest op de uitnodiging. Vergeet niet om de dresscode te vermelden!

Dresscode: als vanzelfsprekend komen uw gasten in piratenkleding. Het Feestbeest heeft alles in huis voor een geslaagd piratenkostuum! Uw vindt hier piraten hoeden, piraten ooglapjes, piraten oorbellen en natuurlijk zwaarden en piratenhaken voor echte piraten. Bekijk ook onze piraten feestkleding voor mannen en vrouwen.

De aankleding van uw piratenfeest: ook de aankleding van uw feest kunt u volledig afstemmen op het piratenthema. Hang piratenballonen en piratenvlaggetjes op. Serveer uw eten op echte piratenbordjes en laat uw gasten drinken uit piratenbekertjes. Deze artikelen kunt u allemaal vinden bij het Feestbeest.

Piraten kinderfeestje

Organiseer een piraten partijtje voor de kinderen! Alle benodigdheden voor een geslaagd piratenfeest:

Uitnodigingen: nodig de kinderen uit met een echte piratenuitnodiging en vermeld de datum, plaats en tijd op de uitnodiging. Vermeld ook dat de kinderen zelf piratenkleding mogen meenemen. Alles in het teken van het piratenthema: om het piraten partijtje helemaal goed voor te bereiden zorgt u voor echte piratenbekers, piratenborden, servetten, piratenslingers, ballonnen en zelfs piratenprikkers.

Piratenkleding voor kinderen: als de kinderen zelf piratenkleding of accessoires hebben mogen ze dit meenemen. Zorg ervoor dat u piraten ooglapjes voor alle kinderen in huis haalt zodat iedereen eruit ziet als een piraat! Daarnaast kunt u ook nog piraten hoeden of piraten hoofddoekjes aanschaffen en deze na afloop van het feestje ook meegeven aan de kinderen. Met schmink kunt u een stoppelbaard schminken bij de kids. Voor de kinderen is het ook leuk als ze bij elkaar een baard mogen schminken.

Speurtocht voor alle piraten: bij een echte piraat hoort ook een schat. zet een route in uw buurt uit. Het is handig om de piraten langs een aantal herkenningspunten te laten lopen die de jarige en de andere kinderen kennen, zoals een standbeeld of een school.

Een schatkaart: maak eenvoudig zelf uw schatkaart. Scheur de raden van een wit vel papier af en maak hier een prop van. Maak deze vervolgens weer glad en herhaal dit een paar keer. Maak het papier weer glad en leg het op een bakplaat. Giet koude koffie over het hele blad heen. Laat de koffie vijf minuten intrekken en laat het even drogen. Als de kaart helemaal droog is kan de route getekend worden. Zet een grote X op de plek waar de kinderen de schat kunnen vinden. De rode stippellijn geeft de route aan naar de schatkist. Werk eventueel de randjes van de schatkaart af met vuur voor een echte piraten uitstraling.

De schatkist: misschien heeft u thuis wel een schatkist, maar u kunt ook een houten doos of een kartonnen doos als schatkist gebruiken. U kunt de schatkist bijvoorbeeld in een zandbak, in een tuin, op het strand of in het bos verstoppen. De kapitein van de piraten, de jarige, mag de schatkist openen. Stop snoepjes of andere cadeautjes in de schatkist die de kapitein dan mag uitdelen aan alle piraten. Gegarandeerd een piratenfeest om nooit meer te vergeten!

Wist je dat?

... zeelieden vroeger vaak in piraterij omdraaide om te kunnen overleven?

... zwartbaard één van de geschiedenis wreedste piraten was?

... voedsel niet lang bewaard kon blijven, waardoor er levende dieren aan boord waren die werden geslacht?

... er vandaag de dag nog steeds piraten bestaan?