Steampunk

Toekomst en verleden komen samen met Steampunk

Hoe zou het leven er uitzien als stoom nooit verdrongen zou zijn als bron van energie door elektriciteit? Dat is de vraag die wordt beantwoord in de alternatieve realiteit van Steampunk. De negentiende eeuw komt samen met de moderne tijd, het is een prachtige stijl waarmee je op elk feest de show zult stelen!

Steampunk heeft een rijke historie

De futuristische verhalen van H.G. Wells en Jules Verne vormen de basis voor de typische Steampunk vormgeving. Toch is de term een stuk recenter; in 1987 bedacht auteur K.W. Jeter het woord Steam-Punk als beschrijving van de verhalen die hij zelf en andere tijdgenoten schreven. Het was een verwijzing naar de term “Cyberpunk” die een futuristisch karakter heeft.

Oranje en bruin bepalen de Steampunk look

Als je kijkt in de collectie Steampunk kleding en accessoires zie je die rijke en diepe kleuren die doen denken aan koper en leer. Warme oranje tinten, fonkelend diep geel en veel bruin bepalen de Steampunk look. Deze stijl ziet er zeer chique uit, je zult er direct mee opvallen, zelfs tussen een menigte Carnavalsvierders. De stijl heeft raakvlakken met de piraten look zoals die van Captain Jack Sparrow. Dat is niet vreemd vanwege de knipoog naar Victoriaanse tijden. Naast (kunstleer) hebben de kleren vaak grote koperen gespen en andere mooie details. Zowel mannen als vrouwen dragen vaak een grote en opvallende hoed in stijlvol zwart of donkerbruin. Dat maakt Steampunk ook heel interessant voor mensen die graag mooie feestkleding dragen maar niet warm lopen voor felle pruiken en glitterkostuums. Party met stijl in een Steampunk outfit!

Met Steampunk accessoires maak je het af

Je maakt van een saai pak een sprankelende outfit met Steampunk accessoires. Ook hier zie je de invloed van piraterij terug, bijvoorbeeld een stoer ooglapje. De Steampunk maskers zijn prachtig om te zien, ze lijken op stalen maskers uit de middeleeuwen, gecombineerd met de maskers die werden gedragen door de Griekse goden. Als je nog geen bril draagt is een Steampunk bril echt iets voor jou. Een soort duikbril met ronde kokers maakt je tot een echte Steampunk strijder. Alsof je zo door een portaal naar een andere dimensie bent gestapt! In die alternatieve Steampunk dimensie blijf je bij de tijd met een Steampunk horloge. Je kunt een feest helemaal stijlvol aankleden met de Steampunk tandwielen in een mix van goud, zilver en brons.

Maak je eigen Steampunk outfit

We hebben het nog niet eens gehad over de Steampunk kettingen. Dit is de ultieme accessoire om een Steampunk outfit helemaal af te maken. Prachtige kettingen met grote schakels en opvallende motieven, uiteraard weer in dezelfde warme kleuren. Het moet er allemaal een beetje verouderd uitzien, teveel glans is niet de bedoeling. Je zult helemaal opvallen met een Steampunk kraag, dat is een effectieve en betaalbare manier om van een standaard overhemd of shirt een echt Steampunk kostuum te maken. Spelen met deze Steampunk accessoires kan verslavend werken, je vindt steeds weer een nieuwe manier om jezelf in een Steampunk held te transformeren.