Oktoberfest

Ieder jaar met het vallen van de blaadjes is het weer zover: Oktoberfest! Hét bierfeest dat is overgevlogen vanuit Duitsland, en in ons kikkerlandje ook steeds populairder wordt. Lange tafels, mannen in lederhosen, dames in dirndls, feestmuziek en vooral: bier, bier, bier en nog eens bier. In grote bierpullen! Doe dus gezellig mee met de unieke sfeer van Oktoberfest. Nog geen outfit? Bij het Feestbeest vindt u alle benodigdheden voor een geslaagd Oktoberfest!

Waarom Oktoberfest echt de moeite waard is

Of u het Oktoberfest nou in München viert of in Nederland, gezelligheid zult u zeker ervaren! Schuif aan bij de lange tafels en geniet van de live muziek en van het heerlijke eten en drinken. Bij het Oktoberfest is iedereen zeer gastvrij, waardoor u al snel nieuwe mensen zult leren kennen. Daarnaast zijn er veel activiteiten die u kunt doen tijdens het Oktoberfest. Bekijk de Oktoberfest Parade, waarbij prachtige praalwagens, paard- en wagen, oude tractoren en artiesten te zien zijn. Deze Parade is te zien tijdens het Oktoberfest in Sittard, Limburg. Verder kunt u genieten van de kermis, van vele live optredens en van de gezellige feesten die in de feesttenten worden gehouden. Twijfel niet langer en zorg dat u dit jaar bij het Oktoberfest aanwezig bent!

Mannelijke kleding voor het Oktoberfest

Traditionele kleding voor mannen op het Oktoberfest is de lederhose. Dit is een leren broek die bijna altijd in combinatie met leren bretels en kousen gedragen wordt. Een lederhose werd vroeger vooral gedragen tijdens werk of tijdens het jagen. In sommige streken in Duitsland en Oostenrijk wordt de lederhose hedendaags nog gedragen. De lederhose zien we veel terug op carnaval of op een apres-ski feest en is zeker niet weg te denken op het Oktoberfest. Bij het Feestbeest hebben we een groot aanbod lederhosen en Tiroler broeken in ons assortiment. Gaat u voor de lederhose met lange broek of met korte broek? Denkt u ook aan uw accessoires? Kies bijvoorbeeld voor een Tiroler hoed of ga voor kleurrijke bretels.

Vrouwelijke kleding voor het Oktoberfest

Vrouwen zijn op het Oktoberfest vaak te zien in een traditionele Dirndl jurk. Deze jurk is een combinatie tussen klederdracht en dienstbodekleding. De sleep is een onderdeel van de Dirndl jurk, die op verschillende manieren gedragen kan worden. Vroeger was het zo dat als de vrouw de sleep aan de rechterkant knoopte, dat ze dan een relatie had of al verloofd of getrouwd was. Als de vrouw haar sleep aan de linkerkant knoopte, gaf ze hiermee aan dat ze vrijgezel was. De vrouw was maagd als ze de sleep aan de voorkant in het midden vastknoopte. Een sleep die aan de achterkant was vastgeknoopt, betekende dat de vrouw weduwe was. Bij het Feestbeest bestelt u Dirndl in vele soorten en kleuren. Natuurlijk heeft u ook keuze uit andere Oktoberfest kleding voor vrouwen, zoals de Tiroler broek of de lederhose voor dames, maar u kunt ook kiezen voor een Heidi kostuum. Maak uw outfit af door te kiezen voor een pruik met vlechtjes of voor een mooie tiara of Tiroler hoed.

Wist je dat?

... het Oktoberfest jaarlijks wordt gehouden van eind september tot de eerste week van oktober?
... het Oktoberfest in München het grootste volksfeest van de wereld is?
... de sleep van de dirndl jurk laat zien of de vrouw bezet is of vrijgezel?
... het Oktoberfest in München jaarlijks door meer dan vijf miljoen mensen wordt bezocht?
... dirndl is een ander woord is voor jonge vrouw?
... het Oktoberfest in München 16 tot 18 dagen duurt?

Waar viert u dit jaar het Oktoberfest?

Oktoberfest vieren in München

Oktoberfest dit jaar in München vieren? We zetten graag wat tips voor u op een rij!

Neem de Oktoberfesttrein vanuit Nederland naar München. Het feest begint al zodra u deze trein instapt! In de trein is koud bier aanwezig en een dansvloer met een DJ waardoor u al helemaal in de feeststemming komt. De Oktoberfesttrein vertrekt eind september vanaf de stations in Utrecht, Rotterdam, Breda, Eindhoven en Venlo en heeft plaats voor vijfhonderd feestpassagiers. Boekt u een hotel of staat u liever tussen andere feestgangers op een stadscamping van München? Het is elk jaar erg druk in de hotels en hostels, dus zorg ervoor dat u op tijd uw verblijf gaat boeken! Bekijk http://oktoberfestreizen.nl/boek-je-reis/ voor overnachtingen en vervoer. Probeer U-bahn station Theresienwiese te vermijden. Dit station is tijdens het Oktoberfest echt heel erg druk. Nadeel is wel dat u dan iets langer moet lopen. Wij raden aan om Station Schwantalerhöhe, Holzapfelstraße, Hackerbrücke (Tram) of de bushalte aan de Hans Fischer Straße te nemen, deze stations liggen slechts een paar stappen verder van het drukke U-bahn station. In de biertenten kan het erg druk zijn, waardoor er soms geen plek meer is aan een tafel. Ga dan naar een biergarten, daar is altijd plek! Hier mag u uw eigen eten nuttigen.

Oktoberfest vieren in Nederland

Is het voor u niet haalbaar om in München het Oktoberfest te vieren? Vier dan het Oktoberfest gezellig in eigen land! We zetten de grootste Oktoberfesten van Nederland voor u op een rij.

Oktoberfest in Limburg: deze versie van het Oktoberfest komt het meest in de buurt van het originele feest in München. Dit feest wordt in Sittard gevierd en duurt maar liefst zes dagen. Geniet van de Parade, de kermis en de miss-verkiezing. Het Oktoberfest in Sittard heeft ook een festivalcamping waar u gezellig kunt overnachten met alle andere feestgangers!

Oktoberfest in Tilburg: dit feest duurt vier dagen. ‘Dompel jezelf onder in een wereld van bier, Duitse slagers en bockworsten’.

Oktoberfest in Brabant: geniet drie dagen lang van muziek en gezelligheid tijdens het Oktoberfest in Bergen op Zoom.

Oktoberfest in Breda: geniet twee dagen van het Oktoberfest in Breda. Vergeet niet om je mooiste lederhose of dirndl aan te trekken.

Jetzt geht’s los!