Sinterklaasfeest

Sinterklaas is een feest dat al sinds 1850 wordt gevierd in Nederland en in België. Families komen bij elkaar, cadeautjes worden in een grote jute zak gedaan en vele kinderen worden blij gemaakt, dat is 5 december. Sinterklaas is een echte kindervriend en hij staat bekend om zijn vrijgevigheid.
U zoekt een Sinterklaas pak of een vrolijk Zwarte Pieten pak? Onze Sinterklaas en Zwarte Piet kleding en accessoires liggen bij ons op voorraad, waardoor u uw bestelling vaak de volgende dag al in huis heeft. Bestel al uw Sinterklaas en Zwarte Piet artikelen veilig en snel online bij het Feestbeest.

Hulpsinterklaas Tips

Sinterklaas heeft veel hulp nodig van hulpsinterklazen. Bent u dit jaar ook hulpsinterklaas? Dan is een goede voorbereiding erg belangrijk. We hebben wat tips voor u op een rij gezet!

Volg het Sinterklaasjournaal
Het Sinterklaasjournaal is elk jaar weer te zien voordat de intocht van Sinterklaas heeft plaatsgevonden. Volg het dagelijkse nieuws van Sinterklaas en zijn pieten. Kinderen kijken in grote getale naar het Sinterklaasjournaal, dus zorg ervoor dat u op de hoogte blijft van alle avonturen en nieuws over de aankomst van de stoomboot in Nederland. Het Sinterklaasjournaal is te zien vanaf november tot en met 5 december en start om 18.00 uur.

Als een Sint gedragen

Het is erg belangrijk dat de kinderen u aanzien als de echte Sint. Verplaats u in de Sint en wees vriendelijk en vrijgevig naar hen toe. Het is ook belangrijk dat u empathie heeft voor kinderen en dat u zich kunt verplaatsen in hoe een kind reageert op Sinterklaas. Sommige kinderen zijn een beetje bang voor Sinterklaas en andere kinderen reageren juist erg uitbundig. Daarnaast praat de Sint met een lage stem en hij praat langzaam en duidelijk.

Ga echt verkleed al Sinterklaas

Zorg ervoor dat u een echt Sinterklaas pak aantrekt. Kinderen geloven dan dat u de echte Sinterklaas bent. Draag een kostuum met een echte Sinterklaas mijter, de staf van Sinterklaas en de baard en snor van Sinterklaas. Het zou jammer zijn als kinderen direct zien dat u er anders uitziet dan de echte Sinterklaas. Kinderen zullen dit ook direct zeggen, waardoor andere kinderen teleurgesteld kunnen worden. Bij het Feestbeest kunt u prachtige Sinterklaaspakken online bestellen, waardoor u lijkt op de echte Sinterklaas.

Hulp Zwarte Piet Tips

Pieten helpen Sinterklaas met cadeautjes uitdelen en pepernoten strooien. Het is net als bij het spelen van Sinterklaas belangrijk dat u op de hoogte blijft van wat er gebeurt met Sinterklaas en zijn Pieten. Volg daarom het Sinterklaasjournaal. Verder zetten we nog wat andere tips voor het spelen van een hulppiet op een rijtje.

Gedraag u als een Piet

Sinterklaas komt nooit zonder zijn pieten aan. Een piet is altijd acrobatisch, enthousiast en vrolijk. Het is daarom belangrijk dat u zich ook gedraagt als een echte piet. Een piet strooit pepernoten, deelt cadeautjes uit en heeft een druk en enthousiast karakter. Past deze rol bij u, of kunt u zich voordoen als een echte piet? Dan bent u geschikt als hulppiet!

Ga verkleed als Piet

Als hulppiet gaat u verkleed in een kleurrijk pietenpak en draagt u een pietenpruik. Deze pietenpakken kunt u bij Het Feestbeest bestellen. Het is handig om te vragen wat er van u wordt verwacht als hulppiet. Omdat er een discussie is ontstaan rondom Zwarte Piet is het verstandig om na te vragen wat er van u als Piet wordt verwacht. Het kan namelijk zijn dat de opdrachtgever u vraagt om maar met een paar zwarte roet vegen op uw gezicht te verschijnen, of uw gezicht te schminken in een andere kleur. Vraag dit goed na! U bestelt de mooiste pietenpakken in verschillende kleuren bij Het Feestbeest. Ook pietenkragen, pieten handschoenen, maillots voor pieten, schmink en de bekende jute zakken van Zwarte Piet koopt u bij Het Feestbeest.

Alle Sinterklaas en Zwarte Piet artikelen

Sinterklaas en zijn pieten komen rond half november in ons land aan met de stoomboot. Wilt u Sinterklaas een handje helpen en heeft u Sinterklaas kleding nodig of Zwarte Piet kleding? Ga verkleed in een Sinterklaas pak of Zwarte Piet pak van het Feestbeest. Bestel hier ook bijpassende accessoires, zoals het klassieke boek en de staf van Sinterklaas, de jute zak van Zwarte Piet en bijpassende katoenen maillots. Ook de baard van Sinterklaas en de pruik van Zwarte Piet zijn onmisbaar bij het spelen van deze rollen.
Heeft u Sinterklaasversieringen nodig? Ook dat kunt u bestellen bij het Feestbeest. Bestel versieringen zoals Sinterklaas ballonnen, een cadeautjesslinger, een ‘Welkom Sint en Piet slinger en bordjes en bekertjes van Sint en Piet. Ook voor de kleine hulpjes van Sinterklaas kunt u bij het Feestbeest een Sint kostuum kopen voor kinderen.

Top 5 Sinterklaasliedjes

1. Zie ginds komt de stoomboot
2. Daar wordt aan de deur geklopt
3. Sinterklaas Kapoentje
4. O, kom maar eens kijken
5. Hoor wie klopt daar kinderen

Sinterklaasintochten

Sinds 1952 wordt de intocht van Sinterklaas jaarlijks gevierd. Voor de kinderen is dit de dag waarop ze al lang hebben gewacht, ze mogen vanaf die dag hun schoen bij de schoorsteen zetten. Elk jaar komt Sinterklaas in een andere gemeente in Nederland aan. Daarnaast komt hij samen met zijn pieten in vele gemeenten langs voor de intocht. Kinderen en ouders verwelkomen Sinterklaas met volle blijdschap! Bent u benieuwd wanneer de goedheiligman dit jaar bij uw gemeente langskomt? Bekijk alle grote Sinterklaasintochten hier >

Sinterklaasfeesten

Als Sinterklaas in het land is, zijn er verschillende Sinterklaasevenementen die u samen met uw kinderen kunt bezoeken.

- Sinterklaasfeest Duinrell
- Zapp Sinterklaasfeest
- Officiële intocht van Sinterklaas
- Plopsaland Sints Weekend