Halloween

Halloween kleding en kostuums

31 oktober dan mag iedereen zich weer verkleden voor het jaarlijkse Halloween feest. Het verkleedfeest wordt steeds populairder in Nederland en België. Met grote Fright Night feesten, speciale Halloween pretparken en zelfs scholen die trick-or-treat tochten organiseren.

Met Halloween is het belangrijk om anderen zoveel mogelijk te laten schrikken met je kleding. Hoe enger je Halloween kostuum, hoe beter. Denk aan veel bloed, enge maskers, heksen kostuums en bleke schmink. Daar waar je met carnaval gaat voor een grappige of originele verkleding, mag je met Halloween mensen de stuipen op het lijf jagen!

Oorsprong Halloween

Het vieren van Halloween wordt steeds populairder in Nederland. De meeste mensen denken dat het verkleedfeest oorspronkelijk uit Amerika komt, maar dat is dus niet waar. Het feest kent zijn oorsprong in Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Halloween is een Keltisch feest en wordt de avond voor Allerheiligen gevierd, op 1 november. Op 31 oktober wordt dus Halloween gevierd. Tijdens Allerheiligenavond worden de geesten van dode mensen gelokt door eten bij de deur neer te leggen. Om de boze geesten te verjagen, die ook op het eten afkomen, worden er maskers gedragen zodat ze verschrikt afdruipen.

Pas vanaf 1950 werd Halloween populair in de Verenigde Staten, doordat grote groepen Schotse en Ierse migranten zich gaan vestigingen in de VS. Een van de bekendste kenmerken van de Amerikaanse Halloween is de Jack-o’-lantern, de uitgeholde pompoen met gezicht en een kaarsje erin. In Nederland wordt Halloween ook steeds populairder. Hier is het thema vaak horror en veel bloed, terwijl in Amerika de originaliteit vaak belangrijker is dan de schrikfactor.

Halloween kostuum inspiratie

Zoals we al eerder aangaven, de kleding voor Halloween mag mensen laten schrikken. Met deze Halloween kleding inspiratie tips kom je absoluut eng en horror-achtig voor de dag, uh nacht!

Zombies oftewel de levende doden (living dead)

Denk hierbij aan lijkbleke schmink, enge pupillen (lenzen), veel bloed, gescheurde kleren en niet van echt te onderscheiden wonden.

Sexy en eng

Wil je het eenvoudig en toch typisch Halloween houden? Ga dan voor de zwart omrande ogen en de donkerrode lippenstif. Als extra detail verf je je nagels zwart. Je kunt ook de zwart omrande ogen uitbreiden door uiteinden katachtig en langgerekt te maken. En tenslotte kun je er nog voor kiezen om je gezicht wat bleker te schminken, zodat de zwarte ogen en rode lippen nog beter geaccentueerd worden.

Bekende enge figuren

Word je eigen enge fantasie, daar waar jij vroeger bang voor was is vaak voor vele anderen ook een nachtmerrie geweest. Wat dacht je van Queen Maleficent, de kille ijskoniging (Narnia), de Joker van Batman, Voldemort van Harry Potter, Freddy Krueger, Michael Myers (van de Halloween films) of ga als balletdanseres van Black Swan. Je kunt natuurlijk ook verkleed gaan als de enge Baron van Neemweggen van Bassie en Adriaan, om even een eng Nederlands figuur te noemen!

Leuke Halloween kostuums

Bij Het Feestbeest helpen we je uiteraard ook met het vinden van een origineel Halloween kostuum. Wij hebben de populairste en leukste kostuums voor je op een rijtje gezet.

1. Zombie, denk aan veel bloedspetters en lijkbleke huid
2. Heks, de lelijke feeks of sexy heks
3. Vampier, scherpe hoektanden en zwart pak
4. Clown, hoe enger hoe beter
5. Skelet, skeletpak doet het altijd goed 

Wil je jouw Halloween kleding helemaal afmaken, door je woning ook helemaal op te leuken? Kijk dan eens bij onze Halloween decoraties, accessoires en speciale pruiken en maskers. Je vindt bij Het Feestbeest echt alles om jezelf helemaal te verkleden voor Halloween.

Uitgaantips voor Halloween

Jezelf helemaal verkleden voor Halloween is een, maar je wilt natuurlijk ook zoveel mogelijk mensen aan het schrikken maken. Er zijn verschillende Halloween feesten op en rond 31 oktober. Enkele bekende Halloween feesten in Nederland op een rijtje.

Amsterdam Halloween Party: ieder jaar een nieuw thema
Zombie run - verschillende evenementen: hardlopen terwijl je wordt achtervolgd door zombie’s
Halloween Frigh Nights in Walibi Flevo
Toverland Halloween Nights
Haunted Castle in Kasteel Keukenhof (speciaal voor kinderen)

Net over de grens:

Disneyland Parijs Halloween

Voorgriezelen

Wil je alvast griezelen om inspriratie op te doen, bekijk dan deze speciale Halloween video’s. Uiteraard op eigen risico!