Make-up

U wilt schmink of make-up artikelen kopen? Kijk dan eens bij het uitgebreide online assortiment van het Feestbeest. Bij ons vindt u de mooiste kwaliteit schmink voor jong en oud. Daarmee maakt u elke feestoutfit helemaal af! Niets is bij ons te gek: van waterschmink tot professionele make-up, van glitters tot nepbloed. We hebben zelfs gekleurde contactlenzen! Schmink kopen is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Als je goed voor de dag wilt komen op een feest of andere speciale dag is een likje schmink hier en daar de perfecte manier om op te vallen. Met de juiste schmink maak je de hele look compleet! Schmink is niet hetzelfde als make-up, een grimeur heeft een ander specialisme dan een visagist. Gelukkig kun je zelf ook met onze schmink werken en de meest bijzondere creaties maken. Lees snel verder voor een aantal praktische tips en trucs voor de mooiste creaties met schmink.

Van kurk naar schoenpoets

Zolang Zwarte Piet onderdeel uitmaakt van het Sinterklaasfeest proberen we de beste manier te vinden om iemand om te toveren naar het vrolijke knechtje van Sinterklaas. Wellicht ben je opgegroeid met de verbrande kurk. Dat was een heel karwei met wisselend resultaat. Er zijn ook mensen, of beter gezegd slachtoffers, behandeld met schoenpoets. Dat dekt heel goed, zo goed dat je nog wekenlang die chemische rommel van je gezicht moet schrapen.

Gelukkig hebben we nu echte schmink. Deze producten zijn speciaal gemaakt voor gebruik op de huid. Ze zijn niet giftig, aanbrengen is eenvoudig en verwijderen gelukkig ook. Zwarte Pieten schmink varieert van donkerbruin naar diep zwart, afhankelijk van de stijl die je kiest. Met rode lippenstift kun contrast geven maar dat wordt steeds minder gebruikt.

Verschil tussen make-up en schmink

Je kunt jezelf opmaken met make-up, als je een bijzondere en dekkende creatie wilt maken is het slimmer om schmink te kopen. Make-up heeft een andere samenstelling, dat is meer bedoeld om de aantrekkelijke kwaliteiten van je gezicht een accent te geven, en oneffenheden weg te werken. Make-up moet je verwijderen met speciale remover wat de huid uit kan drogen.

Schmink is gemaakt om dekkend aan te brengen, professionele acteurs moeten soms dagelijks schmink dragen, dan mag het niet te belastend zijn voor de huid. Schmink kun je aanbrengen en verwijderen met een spons en doekje. Echte schmink reageert op lauw water. Zo breng je het eenvoudig aan, en zo kun je het ook zonder problemen verwijderen. Ga niet vegen en wrijven, dan gaat de schmink dieper in de huid. Maak met een lauwwarm en nat washandje de schmink vochtig en dep het laag voor laag af. Gebruik geen vochtige doekjes, daar zitten vaak chemicaliën in die reacties kunnen veroorzaken met de schmink.

Wees creatief met schmink

Je kunt verdergaan met schmink dan jouw gezicht rood-wit-blauw kleuren tijdens een voetbalwedstrijd. Als je werkt met een penseel kun je prachtige tekeningen maken. Heb je niet zo'n vaste hand? Koop of maak dan een sjabloon en houd die op de huid. Zo kun je zeer gedetailleerde tekeningen maken. Bij kinderfeestjes is schmink ideaal om kinderen te schminken als clown of een schattig dier. Via internet kun je veel handleidingen vinden om kinderen (en volwassenen) prachtig te schminken.

Naast theater schmink zijn er ook sets met schmink krijtjes. Daar kunnen kinderen vaak zelf mee overweg, verwijderen van dit soort schmink is bijna gelijk maar vaak iets lastiger. Als je kinderen met schmink stiften laat werken zorg dan altijd voor volwassen begeleiding en kom niet te dicht bij de ogen. Als er schmink in de ogen komt spoel deze dan direct en met stromend water uit.